perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tapahtuman verran moniarvoisempi pelastuslaitos

Blogasin muutama viikko sitten siitä, kuinka mielelläni näkisin Helsingin pelastuslaitoksen mukana homofobian vastaisessa työssä Pride-tapahtumassa. Hetken aikaa tilanne vaikuttikin toiveekkaalta, mutta sitten tulikin tieto, ettei pelastuslaitos laita höökiä (so. sammutusyksikköä) Priden perhepiknikille kuten jo ehdin toiveikkaasti uskoa.

Tekoa voi ymmärtää operatiivisen valmiuden ylläpitämisellä ja onhan tuollaiseen tapahtumaan osallistuminen teko, joka aiheuttaa toisissa negatiivisia tunteita kuin se monissa herättää positiivisia. Voi myös luvalla todeta, että pelastustoimi on suhteellisen konservatiivinen ala, jossa Prideen osallistuminen olisi suhteellisen iso juttu.

Tätä taustaa vasten onkin mielettömän hienoa, että Helsingin Pelastuskoulu lähettää opiskelijoitaan Pride-tapahtumaan Hakasalmen puistoon lauantaina klo 14-16. Suurkiitos tästä kuuluu vs. riskienhallintapäällikölle, Pelastuskoulun rehtorille Matti Waitiselle, joka vastaa toimessaan myös turvallisuusviestinnästä ja tapahtumiin osallistumisesta. On tärkeää, että pelastustoimessakin on sijaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksille ja moniarvoisuudelle.

Toivotan kaikille aurinkoista Pride-viikon jatkoa sekä erityisesti rauhallista mutta karnevalistista kulkuetta ja puistojuhlaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti